Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, no array or string given in /usr/home/festivalpedralbes.com/web/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298 2CELLOS | Festival Jardins de Pedralbes
2CELLOS
24 Juny
22h

2CELLOS

"The Score Tour"

2Cellos + ARTS SYMPHONY ENSEMBLE

El viral es torna real

Hi ha una nova generació de músics que busquen alliberar la seva creativitat sense límits aprofitant l’impuls dels nous canals de l’era digital per tal d’assolir l’èxit que mereixen. Un dels exemples d’això és 2Cellos, el duet de violoncel que formen els joves Luka Sulic i Stjepan Hauser -el primer, eslovè; el segon, croat-, que van saltar a la fama gràcies a un vídeo penjat a la plataforma YouTube en el que hi versionaven amb els seus instruments l’èxit de Michael Jackson “Smooth Criminal”. Aquella interpretació els servia com a carta de presentació i bona mostra de tot el que podria venir després. La viralització del vídeo va ser el punt de partida a una carrera marcada per la reinterpretació d’un instru- ment que surt dels estàndards clàssics per a adaptar-se a llenguatges rockers a les mans d’aquests dos virtuosos.

Era l’any 2011 quan van fer el salt a la fama. Van editar un disc en el que hi versionaven a llegendes del rock com Guns N’ Roses, Nirvana o Muse, i a artistes amb registres més melòdics com Sting o Coldplay. En el seu segon llarga durada, “Int2ition”, van seguir el camí de l’homenatge a artistes icònics com AC/DC, Red Hot Chili Peppers o Elton John, que precisament els havia convidat a formar part de la seva gira estiuenca poc després de la seva irrupció. Al 2015, “Celloverse” va seguir la mateixa línia, tot i que ja incloïa composicions pròpies, com la cançó que dóna nom a l’àlbum o una introducció per a la poderosa “Thunderstruck” d’AC/DC.

Els discos han anat arribant i la difusió a les xarxes no ha parat de créixer, i al 2017 han tornat amb el seu treball més ambiciós, “Score”, juntament amb la London Symphony Orchestra, a on hi versionen música del cinema i la televisió. Només hi ha quelcom millor que gaudir-los a YouTube: tenir l’oportunitat de gaudir del seu virtuosisme en directe, ser testimoni de com allò clàssic i allò modern convergeixen quan l’element comú és el talent i la qualitat.

 

 

ESCENARI VILLAGE

EnZel – 20:30h 

EnZel neix l’any 2015 arran d’una proposta musical per cantar els missatges enviats per Miki Arbizu des del seu mòbil a terceres persones. EnZel presenta la seva candidatura al pop actual i promet un directe fidel al disc de debut, “Capità Ibuprofèn”.