Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, no array or string given in /usr/home/festivalpedralbes.com/web/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298 Ana Belén i Victor Manuel entrades Barcelona al Festival Pedralbes | Festival Jardins de Pedralbes
Ana Belén y Victor Manuel
14 Juny
22:00 h

Ana Belén y Victor Manuel

Canciones Regaladas

La cèlebre parella torna a gravar a l’estudi 30 anys després de “La Puerta de Alcalá”

La seva polifacètica personalitat artística els ha convertit en una de las parelles més duradores i rellevants de la cançó espanyola

Víctor i Ana Belén han tornat a gravar un disc conjunt 30 anys després de la seva última reunió a l’estudi, el doble àlbum “Para la ternura siempre hay tiempo”, que va marcar una època gràcies al gran èxit de la seva versió de “La Puerta de Alcalá”. El seu retorn es diu “Canciones regaladas”, un àlbum de versions escollides amb cura, produït i arreglat pel seu fill David San José, publicat a l’abril de 2015 i que ha motivat també la seva tornada als escenaris.

D’una llista de 100 cançons que van posar a sobre la taula, al final van seleccionar 12 joies. Dotze esplèndids temes encapçalats pel single “El padre Antonio y el monaguillo Andrés”, una excel·lent versió en clau de jazz llatí d’un clàssic de Rubén Blades. També destaquen les seves relectures de l “Aleluya (Hallelujah)” de Leonard Cohen, el “Quiéreme tal como soy (Just The Way You Are)” de Billy Joel, “Los pájaros perdidos” d’Astor Piazzolla, “Años dorados (Anos dourados)” de Chico Buarque i Tom Jobim, la cançó d’Alaska y Dinarama, escrita per Nacho Canut i Carlos Berlanga, “¿Cómo pudiste hacerme esto a mí?” o la ranchera “En el último trago” de José Alfredo Jiménez que va popularitzar Chavela Vargas.

La vida conjunta de Víctor Manuel i Ana Belén es remunta a principis del anys setanta quan van coincidir al rodatge de la pel·lícula “Morbo” de Gonzalo Suárez. Després del seu casament, a l’estiu del 1972, la seva relació artística es va estretir participant junts a gravacions, obres de teatre i pel·lícules. La seva militància esquerrana els hi va generar problemes amb la dictadura, incloent un exili a Mèxic.

La seva relació amb Llatinoamèrica es va incrementar des de que al 1976 van obtenir un gran èxit amb la seva versió de “La muralla”, el poema de Nicolás Guillén que va fer cèlebre el grup Quilapayún. Un dels seus primers espectacles en comú va ser “Víctor y Ana en vivo” (1983) i altres cèlebres serien “Mucho más que dos” (1994), la gira amb Joan Manuel Serrat i Miguel Ríos “El gusto es nuestro” (1996), “Dos en la carretera” (2001) o la gira d’“Una canción me trajo aquí” (2005).

Discografia recomanada

“Para la ternura siempre hay tiempo” (1986)

“Mucho más que dos” (1994)

“Canciones regaladas” (2015)

www.anabelenvictormanuel.com