André Reyes de GIPSY KINGS
30 Juny
22h

André Reyes de GIPSY KINGS

TOUR GIPSY UNIDOS

Reis Gitanos

Chico Castillo, Mario Reyes y André Reyes són els Gipsy Kings, el grup que porta des del 1978 convertint la rumba catalana en un estil universal. Formats a Arles, al sud de França, tot i que de famílies espanyoles que van arribar al país gal exiliats durant la guerra civil, han portat un pas més enllà els ritmes flamenc per apropar-los al funk i al pop. Van començar tocant a casaments, celebracions i als carrers. Els seus dos primers discos van atraure poca atenció del públic, però aquest treball de base que avui dóna als seus directes un estil genuí i autèntic, acabaria donant els seus fruits. L’èxit va arribar amb cançons com “Djobi Djoba”, “Bamboleo” o “Un amor”, que els van permetre portar el seu èxit més enllà de les fronteres franceses i posar el ritme de la rumba als peus del públic anglosaxó.

De fet, el seu tercer àlbum (“Gipsy Kings”, 1987) va recollir un èxit insòlit per a un àlbum enregistrat en llengua castellana als Estats Units, en aguantar 40 setmanes a les llistes d’èxits. D’altres títols destacats de la seva discografia són “Mosaïque” (1989), “Este mundo” (1991), “Love & Liberté” (1993) i “Estrellas” (1995).

Ben coneguda és també la seva adaptació del clàssic dels Ea- gles “Hotel California”, un tema que va donar el salt a la pantalla gran en aparèixer en una de les escenes més icòniques del film dels germans Cohen “El Gran Lebowski” o en la pel·lícula que tancava la trilogia de “Toy Story”, amb la versió de “You’ve Got a Friend in Me”.