ART GARFUNKEL
14 Juliol
22h

ART GARFUNKEL

"In Close-Up"

L’art de Garfunkel

Nascut a Nova York, Art Garfunkel va formar al costat de Paul Simon, a qui havia conegut en la seva etapa escolar, una de les aliances musicals més prolífiques dels anys 60. Des que van re- bre el primer aplaudiment del públic amb “The Sound of Silen- ce” (1965) i fins que van aconseguir el seu més gran èxit amb l’impressionant “Bridge Over Troubled Water” (1970), la seva producció de cançons inoblidables va situar Simon & Garfunkel com a un dels noms més rellevants del folk-rock del seu temps, a l’alçada de referents com Bob Dylan. “Ms. Robinson”, “Cecilia” o “The Boxer” són altres de les cançons que els van enlairar, grà- cies a unes melodies originals i a unes harmonies vocals senzi- llament perfectes.

Després que el duet se separés per tal d’emprendre projec- tes personals, Garfunkel va començar a explorar un altre dels camps en què ha destacat, el cinematogràfic, amb aparicions en films de Mike Nichols com “Catch-22” (1970) o “Carnal Knowle- dge” (1971), que li va valdre una nominació als Globus d’Or. Però la música no va parar per a Garfunkel, que es va estrenar de llarg en solitari amb “Angel Clare” (1973) per, un any després, triomfar amb la gravació del single “Second Avenue” o amb “I Only Have Eyes for You”, amb el que va reconquerir el Regne Unit. El van seguir d’altres treballs rellevants com “Watermark” o “Fate for Breakfast”.

Amb l’arribada del nou segle, es va tornar a reunir amb Paul Si- mon per a una gira mundial en la que revisitaven junts els seus grans èxits, i va firmar un nou treball, “Everything Waits to Be Noticed”, on debutava com a autor de cançons i poeta, un al- tre dels punts forts d’aquest artista polièdric amb deu àlbums en solitari publicats que arriba a Barcelona per a recuperar fites musicals que encara avui segueixen sonant actuals.