Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, no array or string given in /usr/home/festivalpedralbes.com/web/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298 ART GARFUNKEL | Festival Jardins de Pedralbes
ART GARFUNKEL
14 Juliol
22h

ART GARFUNKEL

"In Close-Up"

22:00h a 22.40h – 1a part

20 minuts de descans

23:00h a 23.40h – 2a part

 

L’art de Garfunkel

Nascut a Nova York, Art Garfunkel va formar al costat de Paul Simon, a qui havia conegut en la seva etapa escolar, una de les aliances musicals més prolífiques dels anys 60. Des que van re- bre el primer aplaudiment del públic amb “The Sound of Silen- ce” (1965) i fins que van aconseguir el seu més gran èxit amb l’impressionant “Bridge Over Troubled Water” (1970), la seva producció de cançons inoblidables va situar Simon & Garfunkel com a un dels noms més rellevants del folk-rock del seu temps, a l’alçada de referents com Bob Dylan. “Ms. Robinson”, “Cecilia” o “The Boxer” són altres de les cançons que els van enlairar, grà- cies a unes melodies originals i a unes harmonies vocals senzi- llament perfectes.

Després que el duet se separés per tal d’emprendre projec- tes personals, Garfunkel va començar a explorar un altre dels camps en què ha destacat, el cinematogràfic, amb aparicions en films de Mike Nichols com “Catch-22” (1970) o “Carnal Knowle- dge” (1971), que li va valdre una nominació als Globus d’Or. Però la música no va parar per a Garfunkel, que es va estrenar de llarg en solitari amb “Angel Clare” (1973) per, un any després, triomfar amb la gravació del single “Second Avenue” o amb “I Only Have Eyes for You”, amb el que va reconquerir el Regne Unit. El van seguir d’altres treballs rellevants com “Watermark” o “Fate for Breakfast”.

Amb l’arribada del nou segle, es va tornar a reunir amb Paul Si- mon per a una gira mundial en la que revisitaven junts els seus grans èxits, i va firmar un nou treball, “Everything Waits to Be Noticed”, on debutava com a autor de cançons i poeta, un al- tre dels punts forts d’aquest artista polièdric amb deu àlbums en solitari publicats que arriba a Barcelona per a recuperar fites musicals que encara avui segueixen sonant actuals.

 

ESCENARI VILLAGE

Guillem Ramisa – 20:30h

Guillem Ramisa es troba entre la poesia i la cançó d’autor més íntima. L’amor, la vida i el caliu de la gent que l’envolta són la base sobre la que se sustenta aquest treball format per sis cançons. A diferència d’entregues anteriors, és un disc ple de força i amb sonoritats més riques i compactes.