Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, no array or string given in /usr/home/festivalpedralbes.com/web/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298 BELLE and SEBASTIAN | Festival Jardins de Pedralbes
BELLE and SEBASTIAN
18 Juny
22h

BELLE and SEBASTIAN

Reis del pop independent

Prenent el nom d’una novel·la francesa, Belle and Sebastian són una banda de culte en el panorama del pop independent internacional. Formats a Glasgow el 1996 i liderats pel polifacètic Stuart Murdoch, al llarg de la seva extensa trajectòria han sabut unir les seves lletres amb missatge amb un pop culte i madur però alhora divertit, original i innovador. Alternen temes propers al folk amb peces en les que es recolzen en una estructura orquestral més complexa, però sempre guitarrera i acompanyada dels seus característics teclats. En definitiva, una proposta artística sempre fresca i agradable.

Van debutar a mitjans dels 90 amb “Tigermilk”, la bona resposta del qual va fer que el grup agafés embranzida i s’assentés amb “If You’re Feeling Sinister”, una de les seves més grans fites ar- tístiques, amb cançons icòniques de l’indie pop com “Like Dylan in the Movies”. Però l’èxit comercial i de crítica els va arribar amb el seu tercer àlbum d’estudi, “The Boy With the Arab Strap” (1998), que va pujar als primers llocs de les llistes britàniques i els va donar un renom que ja mai els abandonaria. Així doncs, la prestigiosa revista New Musical Express va premiar el 2014 la seva “extraordinària” contribució a la música, reconeixent el seu estatus de grup altament influent.

En la primera dècada del segle XXI, van tornar a estar en boca de tots amb “The Life Pursuit” (2006), el seu treball amb més recorregut comercial, que inclou els seus principals himnes col·lectius, com “Another Sunny Day” o “Funny Little Frog”. Una producció deliciosa que des de llavors els ha acompanyat per sempre en les seves actuacions, que van molt més enllà del Regne Unit. Els seus fans, heterogenis, s’estenen per tot el món. I es que quan un descobreix a Belle and Sebastian, ja mai més deixa d’escoltar-los.

 

 

ESCENARI VILLAGE

Pribiz – 20:30h

Pribiz amb un estil molt propi que combina el folk, l’indie i el pop, connecten de manera ràpida amb el públic i mai deixen indiferent a ningú. Al 2016 van ser premiats per Movistar Artsy i ja han tocat en festivals de música referents a Catalunya. A més, cal destacar que han estat el grup convidat de George Ezra i Billie The Vision and The Dancers.