Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, no array or string given in /usr/home/festivalpedralbes.com/web/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298 Bob Dylan | Festival Jardins de Pedralbes
Bob Dylan
04 Juliol
22:00 h

Bob Dylan

Un dels grans noms de la música popular

Bob Dylan és un dels cantautors més influents de la història de la música popular, creador de discos clàssics que han estat determinants per a varies generacions, tant per les seves fites melòdiques com per les seves lletres. I, lluny de viure de les seves rentes, el bard de Minnesota segueix als seus 74 anys en plena forma, tal i com certifica el seu sorprenent últim disc “Shadows in the Night” on fa versions de balades que va popularitzar Frank Sinatra. També està d’actualitat per l’edició de “The Basement Tapes Complete” que reuneix per primer cop totes les gravacions que va realitzar amb The Band al 1967.

A més de prolífic a l’estudi, Dylan és un nòmada permanent que té l’escenari com a segona casa. Aprofitant el nom que va donar a una de les seves gires, el “Never Ending Tour”, es pot afirmar que la seva gira sense fi li serveix d’aliment espiritual per a reviure temes recents i el seu cançoner clàssic, sempre des d’òptiques sorprenents i amb la seva veu peculiar com a signe distintiu.

Va iniciar la seva carrera com a icona folk però aviat va trencar amb les arrels per a electrificar-se al mític concert del Festival de Newport de 1965. La seva cançó “Like a Rolling Stone”, una de les fites de la història del rock va ser la guinda d’una trilogia d’àlbums essencials: “Bringing It All Back Home”, “Highway 61 Revisited” i “Blonde On Blonde”. Després del seu accident de moto, que va estar a punt de costar-li la vida, Dylan es va reinventar passant de beatnik a cristià renascut als anys vuitanta. La seva acusada personalitat l’ha portat des d’actuar davant de Joan Pau II, en un congrés ecumènic, a fer una gira per Xina.

Considerat com a un dels artistes més destacats del segle XX, musicalment i culturalment parlant, la seva obra inclou 36 àlbums d’estudi, un llibre de prosa poètica, “Tarántula”, el primer volum de la seva autobiografia, “Crónicas” i sis llibres amb el seu art plàstic. El seu impacte a la cultura popular és analitzat a l’aclamada pel·lícula documental “No Direction Home” dirigida per Martin Scorsese.

Discografia recomanada

“Bringing It All Back Home” (1965)

“Highway 61 Revisited” (1965)

“Blonde on Blonde” (1966)

http://www.bobdylan.com/us