Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, no array or string given in /usr/home/festivalpedralbes.com/web/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298 George Benson entrades concert Barcelona Festival Pedralbes | Festival Jardins de Pedralbes
George Benson
4 Juliol
22:00 h

George Benson

en concert

+ Amadeu Casas & Myriam Swanson

Guitarrista virtuós i cantant exquisit

Saltar del món del jazz més o menys purista a l’estrellat és una proesa a l’abast de molt pocs. George Benson és un dels únics artistes que ho ha aconseguit, des dels seus inicis en el jazz instrumental com a brillant guitarrista fins al seu estatus actual com a cantant de jazz-pop. Al llarg dels seus cinquanta anys de carrera, el nord-americà ha rebut deu premis Grammy, convertint-se en el primer artista triomfador de crossover jazz-soul-pop.

Després de guanyar experiència a la carretera com a integrant de la banda del llegendari jazzman Brother Jack McDuff i de gravar amb figures com Miles Davis, va redefinir el món del jazz quan el 1976 va aconseguir amb “Breezin’” el primer disc de platí d’aquest gènere. Després vindrien altres àlbums d’èxit com “Give Me The Night” (1980), produït per Quincy Jones.

Benson no només és un dels millors guitarristes de la història del jazz, sinó també un músic sorprenentment versàtil, que pot tocar swing, bebop, rhythm’n’blues, soul o pop amb un gust exquisit. Influït per llegendes de la guitarra com Charlie Christian i Wes Montgomery, ha creat no obstant el seu propi estil. I com a cantant, és comparable a grans de la música negra com Stevie Wonder i Donny Hathaway.

El darrer àlbum de Benson fins el moment és “Inspiration. A Tribute To Nat King Cole” (2013). El guitarrista i cantant arribarà a Barcelona en el curs d’una gira europea que passarà per Anglaterra i França, amb una formació que inclou Stanley Banks (baix), David Garfield (teclats i direcció musical), Thom Hall (teclats), Michael O’Neill (guitarra i veu), Khari Parker (bateria) i Lilliana de los Reyes (percussió i veu).

www.georgebenson.com