Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, no array or string given in /usr/home/festivalpedralbes.com/web/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298 Goran Bregovic entrades Barcelona 2015 Festival Pedralbes | Festival Jardins de Pedralbes
Goran Bregovic
13 Juny
22:00 h

Goran Bregovic

Big Balkan Party

Festa balcànica amb gran orquestra

Ha sabut convertir la música dels Balcans en un gran espectacle, orquestral i ballable, apte per a tots els públics.

El nom de Goran Bregovic està indeleblement associat a l’esplendor de la música dels Balcans. Des de que es va donar a conèixer a través de les tres bandes sonores de les pel·lícules més cèlebres d’Emir Kusturica, el realisme màgic d“El tiempo de los gitanos” (1988), la surrealista “Arizona Dream” (1993) i “Underground” (1995), que va guanyar la Palma d’Or del festival de Cannes.

En elles Bregovic va impulsar el seu so marca de la casa, una música inequívocament balcànica que inclou totes les influències i estils de la zona, vinguin dels països sortits de l’antiga Iugoslàvia, Macedònia, Grècia, Romania, Turquia o Bulgària, amb gran protagonisme de les excel·lents veus búlgares i de la música dels gitanos, no en va dirigeix des de Sarajevo una fundació dedicada a la cultura romaní.

És als seus explosius concerts on Goran Bregovic millor mostra la seva aconseguida síntesis. Aquests poden realitzar-se en format de grup reduït o en el de gran orquestra, que serà amb el que actuarà al Festival Jardins de Pedralbes. Això significa que es podran escoltar en tot el seu esplendor els estils de la seva torrencial fusió; des del tango i el rock –abans de fer-se mundialment famós va ser durant 15 anys el líder i guitarrista del grup Bijelo Dugme- a les polifonies vocals, passant per les aportacions de les diferents seccions de la seva orquestra, que inclou vents, l’indispensable bombo, secció de corda, un mudat cor masculí, les mencionades veus búlgares, amb el seu vestit tradicional i cantants gitanos. Tot dirigit per ell, des del centre de l’escenari, assegut en una cadira i amb la seva guitarra elèctrica sobre els genolls.

Funcionant a fons la seva mítica Orquestra de Bodes i Funerals es sempre garantia d’un gran esdeveniment musical i més després d’haver editat els seus aconseguits últims discos, “Alkohol” (2009) i “Champagne for Gypsies” (2012), completats amb una versió simfònica dels seus grans èxits, “Make Music Not War: Kalasnjikov & Kalashnikov, publicat l’any passat amb l’Athens Symphony Orchestra.

Discografia recomanada

“Ederlezi” (1998)

“Songbook” (2000)

“Tales and Songs from Weddings and Funerals” (2002)

www.goranbregovic.rs