KOOL & THE GANG
8 Juny
22h

KOOL & THE GANG

Kool & the Gan torna a escalfar Barcelona

Quan els germans Robert i Ronald Bell eren tot just uns adoles- cents, a la dècada dels 60, ja sabien que la seva vida seria la mú- sica. Acostumats a veure desfilar per casa seva a llegendes com Thelonius Monk o Miles Davis, amics dels seus pares, no resulta difícil endevinar quines van ser les seves primeres influències. Però el jazz va ser només una base per arrencar el vol: confor- mats com Kool & The Gang (‘Kool’, el sobrenom de Robert), van inaugurar la dècada dels 70 amb el seu funk tocat de soul i R&B, música negra de cap a peus amb la que acabarien sent un referent també dins el moviment disco. Després del seu debut al 1969, van irrompre a les llistes amb el seu tercer àlbum (“Wild and Peaceful”, 1973), que incloïa alguns clàssics instantanis en- tre els que es trobava “Jungle Boogie”, que va escalar directa- ment al top 10 als Estats Units i que més tard seria recuperat per Quentin Tarantino en la seva pel·lícula de culte “Pulp Fiction”.

En temps en que el so funk, després d’anys amb poca presència, torna a estar present a les pistes de ball i en les llistes d’èxits, l’aterratge de Kool & The Gang a l’escenari de Pedralbes repre- senta una oportunitat única per retrobar-nos amb els pioners d’un estil impossible de no ballar. En el seu repertori, per des- comptat, els èxits que els van situar també a l’avantguarda de la música negra dels 80, cançons com la suau i suggerent “Ladies’ Night”, l’enganxosa “Get Down on it”, o el seu més gran èxit co- mercial, “Celebration”, un tema del que un no pot escapar-ne sense un somriure als llavis.

Amb un potent directe que no dóna treva, Kool & The Gang és una banda acostumada a actuar davant del públic, tot i el seu ja més de mig segle d’existència. Immersos en una gira nord-ameri- cana, amb l’arribada de l’estiu posaran rumb a Europa. Tres anys després, Pedralbes els torna a donar la benvinguda quan encara es recorda a la ciutat aquella vetllada frenètica i carregada de ball i diversió que Kool i la seva banda van oferir el 2014.