Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, no array or string given in /usr/home/festivalpedralbes.com/web/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298 KOOL & THE GANG | Festival Jardins de Pedralbes
KOOL & THE GANG
8 Juny
22h

KOOL & THE GANG

Kool & the Gan torna a escalfar Barcelona

Quan els germans Robert i Ronald Bell eren tot just uns adolescents, a la dècada dels 60, ja sabien que la seva vida seria la mú- sica. Acostumats a veure desfilar per casa seva a llegendes com Thelonius Monk o Miles Davis, amics dels seus pares, no resulta difícil endevinar quines van ser les seves primeres influències. Però el jazz va ser només una base per arrencar el vol: confor- mats com Kool & The Gang (‘Kool’, el sobrenom de Robert), van inaugurar la dècada dels 70 amb el seu funk tocat de soul i R&B, música negra de cap a peus amb la que acabarien sent un referent també dins el moviment disco. Després del seu debut al 1969, van irrompre a les llistes amb el seu tercer àlbum (“Wild and Peaceful”, 1973), que incloïa alguns clàssics instantanis entre els que es trobava “Jungle Boogie”, que va escalar directament al top 10 als Estats Units i que més tard seria recuperat per Quentin Tarantino en la seva pel·lícula de culte “Pulp Fiction”.

En temps en que el so funk, després d’anys amb poca presència, torna a estar present a les pistes de ball i en les llistes d’èxits, l’aterratge de Kool & The Gang a l’escenari de Pedralbes repre- senta una oportunitat única per retrobar-nos amb els pioners d’un estil impossible de no ballar. En el seu repertori, per descomptat, els èxits que els van situar també a l’avantguarda de la música negra dels 80, cançons com la suau i suggerent “Ladies’ Night”, l’enganxosa “Get Down on it”, o el seu més gran èxit co- mercial, “Celebration”, un tema del que un no pot escapar-ne sense un somriure als llavis.

Amb un potent directe que no dóna treva, Kool & The Gang és una banda acostumada a actuar davant del públic, tot i el seu ja més de mig segle d’existència. Immersos en una gira nord-americana, amb l’arribada de l’estiu posaran rumb a Europa. Tres anys després, Pedralbes els torna a donar la benvinguda quan encara es recorda a la ciutat aquella vetllada frenètica i carregada de ball i diversió que Kool i la seva banda van oferir el 2014.

 

ESCENARI VILLAGE:

Esperit! – 20:30h

Esperit! Un home-orquestra que ens fa viatjar amb cançons de bressol al·lucinògenes, folk triposo, sons tel·lúrics, sorolls i escapades al circ. Els seus concerts són sempre imprevisibles i transiten per camins inesperats, portant el públic al límit de la hipnosi. Un multiinstrumentista il·luminat i somrient. Una música que neix lliure i flueix lliure