Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, no array or string given in /usr/home/festivalpedralbes.com/web/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298 Kool & The Gang entrades concert Barcelona Festival Pedralbes | Festival Jardins de Pedralbes
Kool & The Gang
26 Juny
22:00 h

Kool & The Gang

+ Paquito Groove Band

Funk-jazz per a la febre del dissabte

Quan Quentin Tarantino va incloure el “Jungle Boogie” de Kool & The Gang a la banda sonora de “Pulp Fiction” (1994) sabia el que es feia. Al llarg dels darrers trenta-cinc anys no han deixat d’actuar, i la seva barreja de funk potent i arranjaments jazzístics els ha convertit en una de les bandes més samplejades de la història, després de James Brown.

Tot va començar el 1964 a Jersey City quan els germans Ronald i Robert “Kool” Bell es van ajuntar amb diversos amics per crear una barreja única de jazz, soul i funk. El seu debut homònim de 1969 va establir el seu segell personal, caracteritzat pels espectaculars arranjaments de metalls.

La reputació de la banda va créixer amb els àlbums següents, però “Wild And Peaceful” (1973) els va portar a un altre nivell, amb himnes de la música de ball com “Funky Stuff”, “Hollywood Swinging” i, sobre tot, “Jungle Boogie”. Després vindrien altres èxits com el número 1 “Higher Plane”, “Summer Madness” i discos com “Spirit Of The Boogie” (1975), “Love & Understanding” (1976) i “Open Sesame” (1976), la cançó titular que va formar part de la pel·lícula “Saturday Night Fever” (1977).

El 1979 el grup va donar a conèixer un nou so més suau orientat al pop-funk amb “Ladies Night”, produït per  Eumir Deodato. L’èxit seguiria durant els vuitanta amb “Celebrate!” (1980), amb hits com “Celebration”.

Amb l’explosió del hip hop als noranta, moltes de les seves cançons van ser samplejades per artistes de rap. Alguns d’ells els retornarien el favor a “The Hits Reloaded” (2004), on van refer els seus èxits amb la col·laboració de deixebles com Redman, Lil’ Kim, Angie Stone, Ashanti i Jamiroquai.

www.koolandthegang.com