Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, no array or string given in /usr/home/festivalpedralbes.com/web/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298 KRIS KRISTOFFERSON | Festival Jardins de Pedralbes
KRIS KRISTOFFERSON
26 Juny
22h

KRIS KRISTOFFERSON

Una llegenda viva

Nascut a Texas, en el si d’una família militar, Kris Kristofferson també va iniciar una prometedora carrera a l’exèrcit, previ pas per la Universitat d’Oxford per a estudiar Literatura, però el 1965 va renunciar-hi per tal de perseguir el somni que li havien inspirat el seus admirats Johnny Cash i Willie Nelson: la música. I la seva destinació va ser la capital del so americà: la “Music City”, Nashville (Tennessee).

Després de lluitar per fer-se un lloc com a escriptor i compositor de cançons, ho va aconseguir finalment amb l’arribada de la dècada dels 70, amb creacions de tall country amb aparença de folk-rock com ara “Me and Bobby McGee” (un tema que ajudaria a popularitzar la interpretació de Janis Joplin), “Sunday Morning Coming Down” o “For the Good Times”. En poc més d’una dècada, uns 450 cantants ja havien interpretat les seves cançons.

Artista total, Hollywood també li va obrir les portes per oferir-li una profitosa carrera com a actor. El que va començar sent un complement artístic de la seva producció musical, va acabar convertint-se en una filmografia de més de 70 pel·lícules, entre les que s’inclou “Ha nascut una estrella”, de 1976, que li va valer un Globus d’Or.

Però la música ha marcat el ritme al qual s’ha mogut la seva vida, amb una producció trepidant de 30 discos i actuacions en tots els formats al voltant de tot el planeta, fins a assolir el moment actual, en el que ha adoptat el posat del cantautor clàssic, de guitarra i veu, una forma d’interpretació dels seus temes amb la que busca, en les seves pròpies paraules, “una comunicació directa amb el públic”. El seu darrer treball, un doble disc enregistrat en directe titulat “The Cedar Creek Sessions”, li serveix per celebrar el seu 80 aniversari i per demostrar que, més enllà de l’estatus de llegenda viva i imprescindible de la música popular americana que se li atribueix, la seva fam creativa no s’atura.

ESCENARI VILLAGE

Mimesotas – 20:30h

Per inquietud musical i amistat dels seus membres neix, l’any 2000, Mimesotas. Des d’aleshores es reuneixen un cop per setmana, comparteixen una ampolla de vi, parlen de qualsevol cosa i creen música. Ofereixen un repertori de cançons pròpies i versions d’americana, country, blues i rock inspirades per artistes com Johnny Cash, Kris Kristofferson i Mark Knopfler.