Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, no array or string given in /usr/home/festivalpedralbes.com/web/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298 LA LOCOMOTORA NEGRA | Festival Jardins de Pedralbes
LA LOCOMOTORA NEGRA
6 Juny
22h

LA LOCOMOTORA NEGRA

La locomotora que no frena

Format el 1971, la Locomotora Negra és un clàssic de la música jazz a Catalunya. Amb les seves impecables interpretacions dels estàndards del jazz negre més festiu i popular, convertiran Pedralbes en una petita Nova Orleans amb accent català.

Amb les orquestres clàssiques de swing al més pur estil Duke Ellington com a referents, el que inicialment era una formació reduïda a un quintet ha anat creixent amb els anys fins a convertir-se en una Big Band a la que s’han anat incorporant nous talents. Liderats per la històrica trompeta de Ricard Gili, membre original de la formació, avui ja són 17 entre trompetes, contrabaix, trombó, saxos, bateria, guitarra i piano.

Ens espera, per tant, una celebració de més de 45 anys de carrera en la que han legat una producció de 17 discos, però, sobretot, el record a una enorme llista de nits de jazz inoblidables que han deixat els de la Costa Brava als escenaris des que van fer aquell primer concert el 1971 a La Cova del Drac de Barcelona.

Durant la seva trajectòria, han regalat episodis carregats de mística, portant a un públic nou els vells sons del dixieland, el swing i un jazz natural i accessible. A Pedralbes, es presenta una bona oportunitat per tal que el seu públic de tota la vida s’hi retrobi, però també perquè una nova fornada de seguidors els descobreixin i quedin enamorats del seu so pur, clàssic, que els ha convertit en uns pioners.

ESCENARI VILLAGE:

The Sick Boys (Cabal Musical) – 20.30h

Banda de rock’n’roll, rockabilly y new swing del distrito de Sant Martí. Su enérgica propuesta se nutre de ritmos bailables y una indomable sección de vientos que no deja indiferente a nadie. Una formación que augura recorrido.