Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, no array or string given in /usr/home/festivalpedralbes.com/web/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298 LUDOVICO EINAUDI | Festival Jardins de Pedralbes
LUDOVICO EINAUDI
15 Juny
22h

LUDOVICO EINAUDI

"Elements"

Un clàssic modern

Amb un estil líric però sempre minimalista, elegant, refinat i lluminós, les composicions del torinès Ludovico Einaudi segueixen captivant a un públic de tot tipus, fruit de la diversitat de les influències de la qual beu la seva música, des del registre clàssic, passant per l’electrònica i els sons ètnics.

Deixeble d’un dels compositors d’avantguarda més importants del segle XX, Luciano Berio, Ludovico va iniciar la seva carrera treballant per a prestigioses institucions culturals, però de seguida va saber que recorreria un camí que el permetés explorar la seva pròpia expressió. Amb “Le Stanze” (1997) i “Le Onde” (1998), va començar a enganxar als adeptes a la música clàssica, i se li van obrir les portes del cinema i la televisió. En aquests camps ha composat bandes sonores icòniques com les de “Doctor Zhivago” (2002), “This is England” (2006) o la tan aclamada “Intouchables” (2011). La seva presència a les ones i al cel·luloide el va descobrir a un nou públic que va fer créixer encara més la seva quantitat d’admiradors arreu del planeta. Això va fer que la seva agenda de concerts augmentés i que els seus directes s’hagin anat convertit en tot un esdeveniment.

Després de recórrer els sons del món i alternar amb treballs més intimistes, al 2007 va arribar el seu projecte més ambiciós, “Divenire”, en el qual hi conflueixen tots els seus corrents i influències, i que va resultar ser també el seu major èxit comercial fins al moment, amb 300.000 còpies venudes i una gira de 80 concerts. Els seus triomfs es van anar acumulant fins a arribar a “Elements” (2015), la seva darrera producció, a on segueix explorant noves fronteres. En l’horitzó, una oportunitat d’or per viure tota la seva màgia en la nit barcelonina.

ESCENARI VILLAGE:

Aeham Ahmad PIANO / Ernesto Briceño VIOLÍ – 20.30h

Aeham Ahmad, el músic sirià palestí conegut per tocar el piano entre les runes del camp de refugiats de Yarmouk (Siria), juntament amb Ernesto Briceño, un violinista privilegiat amic del luthier Ricard Margarit, proposen un repertori fresc, orgànic i molt emotiu. Dos músics creatius, multiinstrumentistes capaços de construir una jungla de sons i ritmes. Sobren les paraules per descriure la seva música en directe, el millor és escoltar-los de ben a prop.