Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, no array or string given in /usr/home/festivalpedralbes.com/web/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298 MANEL | Festival Jardins de Pedralbes
MANEL
16 Junio
22h

MANEL

"Jo competeixo"

Manel segueix competint

Guillem Gisbert, Roger Padilla, Martí Maymó i Arnau Vallvé van irrompre amb força en el panorama musical de Catalunya al 2008 i el van canviar per sempre. Aquell disc, amb què es presentaven davant del món, “Els millors professors europeus”, va ser l’espurna que va marcar el naixement d’una nova era per a la música cantada en català. Una nova onada que sempre ha comptat amb el lideratge del quartet barceloní.

Aquell primer treball, marcat per un so amb colors minimalistes i influenciat pel folk, va representar un buf d’aire fresc, amb temes com “Dona estrangera”, “Al mar” o “En la que el Bernat se’t troba”, cançons originals, que enganxaven, i que comptaven amb lletres d’una complexitat literària, delicioses.

Però, a més de la qualitat, el que ha marcat la carrera de Manel ha estat la innovació i el risc. Tot i que la fórmula del seu primer llarga durada els va assegurar un èxit sense precedents per a un grup de les seves característiques, van fer un pas endavant en el seu segon treball, “10 milles per veure una bona armadura” (2011), en què s’endevinava una major complexitat instrumental i una primera transició del folk fins al pop, amb cançons com “Boomerang” o “Benvolgut”. La seva transformació seria definitiva en el seu següent treball, “Atletes, baixin de l’escenari” (2013), on electrifiquen definitivament el seus instruments i publiquen temes més ballables com la icònica “Teresa Rampell”, sense deixar de banda les estructures folk, en una fusió que resulta gua- nyadora.

El seu últim treball, “Jo Competeixo” (2016), on barregen la seva essència amb recursos electrònics, és el seu millor disc fins al moment, i marca una evolució en una carrera que només ha es- tat ascendent, amb sons atmosfèrics, amb temes plens de ritme i, fins i tot, amb homenatges a la música caribenya.

 

 

ESCENARI VILLAGE

Coriolà – 20:30h

La banda del Maresme torna als escenaris amb més força que mai. Coriolà proposa un pas més enllà en la sonoritat del grup: textures més elèctriques, ritmes més contundents i, per primera vegada, pinzellades d’electrònica.