Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, no array or string given in /usr/home/festivalpedralbes.com/web/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298 Melody Gardot | Festival Jardins de Pedralbes
Melody Gardot
30 Juny
22:00 h

Melody Gardot

Melody Gardot anula su actuación de hoy en el Festival Jardins de Pedralbes por enfermedad

La cantante y compositora Melody Gardot, que hoy mismo tenía prevista su actuación en el festival Jardins de Pedralbes a las 22h.,  ha suspendido de manera repentina su actuación en Barcelona.

La artista se encuentra actualmente en París  y según especifica el parte médico la cancelación se debe a fuertes dolores de espalda y fatiga general que le impiden el movimiento.

El importe de las entradas será devuelto en los próximos días. Se está intentando cerrar una nueva fecha con la artista en Barcelona durante su gira de el otoño para el Festival del Mil·lenni.

* * *

La sublim delicadesa d’una nova reina del jazz vocal

Gran compositora i millor cantant, Melody Gardot és ja als seus 30 anys una gran diva del jazz i la cançó

Melody Gardot només té 30 anys però és com si ja hagués viscut dues vides després de sobreviure a un accident que quasi li costa la vida als 18 anys -anava en bicicleta i algú es va saltar el semàfor en vermell. Amb un cos destrossat i danys neuronals va tenir que aprendre a viure de nou, lenta i dolorosament, fins que la música la va ajudar a sortir renovada.

Des de la seva infantesa havia rebut lliçons de piano i als 16 anys va recórrer el circuit de locals de la seva natal Filadèlfia, macerant la seva personal mescla de jazz, folk i pop. Però en aquella època encara volia ser dissenyadora de moda. La lenta recuperació del seu accident la va ajudar aprendre a tocar la guitarra i compondre cançons. I, mentre estava a l’hospital, va gravar el seu primer EP “Some Lessons” al que aviat seguiria l’àlbum, “Worrisome Heart” (2006), editat primer per un segell independent i després pel prestigiós Verve, certificant la qualitat del seu ‘smooth jazz’, deutor de Laura Nyro, Joni Mitchell, Judy Garland i Nina Simone.

Marcada per la seva tragèdia, Bardot porta sempre ulleres fosques per la seva hipersensibilitat a la llum. També camina acompanyada d’un bastó i per a actuar en directe necessita condicions especials. Això no és obstacle, ni per a les seves celebrades gires, ni en les seves visites als estudis. El seu segon disc, “My Own And Only Thrill” (2009) el va realitzar en estreta col·laboració amb Larry Klein, afamat music i productor de llarg currículum que ha treballat també per a Joni Mitchell i M. Peiroux. Gràcies a les seves expertes mans el disc va estar nominat als premis Grammy, incorporant influències brasileres, swing i refinament orquestral. A més, amb composicions pròpies, a excepció d’una significativa versió de l’“Over The Rainbow”.

Instal·lada ja a la primera divisió, Melody Gardot ha seguit cultivant la seva afició pels ritmes llatins amb “The Absence” (2012), un tercer disc realitzat en estreta col·laboració amb el productor brasiler Heitor Pereira, el que va ser guitarrista de Simply Red. Influenciada pels seus constants viatges, la seva luxuriosa perfecció té un accent una mica més exòtic, amb presencia de samba, tango, bossa nova i calypso. I, un cop més, fugint del recurs fàcil de les versions, amb temes propis que fan més rellevant la grandesa de la seva veu, amb la ‘saudade’ de títols com “Amalia”, “Lisboa” o “Se voce me ama”.

Discografia recomanada

“Worrisome Heart” (2006)

“My One And Only Thrill” (2009)

“Tha Absence” (2012)

 

melodygardot.co.uk