Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, no array or string given in /usr/home/festivalpedralbes.com/web/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298 Miguel Poveda | Festival Jardins de Pedralbes
Miguel Poveda
09 Juliol
22:00 h

Miguel Poveda

Sonetos y Poemas Para La Libertad

El cantaor estrena “Sonetos y poemas para la libertad”

És un cantaor versàtil, que domina els pals flamencs i és al mateix temps heterodox, ja sigui en copla, orquestra o cantant en català.

A la passada gala dels Goya el cantautor català Miguel Poveda va estrenar “Guerra a la guerra por la guerra”, un sonet de Rafael Alberti convertit en el primer single del seu nou disc “Sonetos y poemas para la libertad”, publicat al març per la discogràfica Universal. El seu flamant treball, que presentarà al festival de Pedralbes, inclou una sèrie de versos, clàssics i contemporanis, que l’ha ajudat a seleccionar el poeta Luis García Montero. Seguint els seus consells ha reunit un repertori de 15 cançons a les que ha posat música el cantautor canari Pedro Guerra, a excepció del seu propi poema “Soneto del ángel deseado”, que ha musicat Poveda.

El disc està produït per l’insigne Joan Albert Amargós, compta amb Juan Gómez Chicuelo al toque, i entre els seus convidats a Miguel Ríos, Ana Belén i Joaquín Sabina, que també és l’autor dels versos d“Enrique y Granada”. La varietat i llibertat del nou cançoner de Poveda li permet incloure des de Quevedo (“Hielo abrasador”) i Lope de Vega (“Desmayarse, atreverse”) a Jaime Gil de Biedma (“No volveré a ser joven”), passant per Borges, (“La lluvia”), Federico García Lorca (“El poeta pide a su amor que le escriba”), Rafael de León (“Bebiéndome la dulce primavera”), Pablo Neruda (“Amor mío si muero y tú no mueres”) o Aute (“Querido Guerra”).

Miguel Poveda va ser un dels convidats de Víctor Manuel, el passat 13 de febrer a Madrid, al concert, “50 años no es nada”, que servia per a celebrar el mig segle sobre els escenaris del cantant asturià, junt amb l’elenc d’amics va incloure a Joan Manuel Serrat, Pablo Milanés, Rosendo, Jorge Drexler i una llarga llista de convidats. Res millor per a reflectir el talant artístic de Poveda, que les paraules de reconeixement que Víctor Manuel li dedica, al afirmar que “uneix a la seva mestria, la ductilitat per fer creïble un tango, una copla o una seguiriya. Encanta perquè sembla un miracle el que surt de la seva gola. Commou perquè quan canta tremola com una vara verda…És un miracle d’alegria i vitalitat”

Discografia recomanada

“Zaguán” (2001)

“Coplas del querer” (2009)

“arteSano” (2012)

www.miguelpoveda.com