Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, no array or string given in /usr/home/festivalpedralbes.com/web/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298 Sara Baras | Festival Jardins de Pedralbes
Sara Baras
25 Juny
22:00 h

Sara Baras

Voces

L’emoció  del ‘duende’ flamenc

Una de les millors bailaoras del flamenc actual que uneix a la seva tècnica una gran ambició artística

La bailaora i coreògrafa gaditana Sara Baras presenta al Festival Jardins de Pedralbes el seu nou espectacle “Voces”. Estrenat amb gran èxit a París el passat desembre, és un homenatge a les figures emblemàtiques de l’art flamenc, un panteó on habiten Paco de Lucía, Antonio Gades, Camarón de la Isla, Enrique Morente o Moraíto. Els retrats d’aquests bailaores, cantaores i músics llegendaris adornen l’escenari i són el nexe d’unió d’una obra que mostra l’esplendor i el dolor del flamenc.

És una suite flamenca on es recupera la paraula dels mestres, amb comentaris que serveixen de fil conductor pel lluïment de la companyia, una quinzena de músics i ballarins on destaca José Serrano, artista convidat que dóna rèplica a la protagonista i es reserva un solo en una impactant soleá. Per la seva banda, Sara Baras llueix en els seus brillants zapateados, tant vestida amb magnífics vestits de faralaes com amb pantalons i jaqueta negra, ressaltant la seva esvelta figura en un sobri decorat.

Segons explica la directora, que als seus 44 anys viu una esplèndida etapa de maduresa, el nou espectacle neix de la necessitat d’agrair a tots aquests artistes tot el que ens han donat i ens donen a través del seu art, ens deixen una flama que mai s’apagarà i ens donen lliçons que marquen un abans i un després al nostre especial món del flamenc i humilment a les nostres carreres i a les nostres vides.

“Voces” és una obra flamenca, tipus concert, amb un sol fil argumental que representa els diferents palos del flamenc d’una forma especial, donant-li la seva identitat però esquitxant-lo de detalls que duen a sentir la connexió amb aquells grans genis. Seguiriya, taranta, farruca, tiento, soleá, tangos, romance, bulería…fusionant tradició, llibertat, disciplina, cor, sobrietat, temprança, teatralitat, senzillesa,  respecte, admiració i agraïment.

Espectacles destacats

“Sensaciones” (1998)

“Carmen” (2007)

“Voces” (2014)

www.sarabaras.com