Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, no array or string given in /usr/home/festivalpedralbes.com/web/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298 STING | Festival Jardins de Pedralbes
STING
6 Juliol
22h

STING

"57th & 9th Tour"

Tornada a les arrels

De formació jazzística y clàssica, Sting s’ha decantat sempre cap a la recerca de nous horitzons musicals marcats per la fusió i la innovació dels amplis límits del pop, una actitud que no l’ha apartat de l’èxit comercial: 100 milions de discos venuts i més d’una dotzena de Grammys a les seves vitrines el confirmen com un dels noms imprescindibles en la història del pop. Va saltar a la fama com a baixista i vocalista de The Police, el trio que va formar amb Stewart Copeland y Andy Summers des del 1977 fins al 1984. Amb ells va viatjar des del so punk fins a ritmes més aviat caribenys, marcant el pas de la seva generació, sempre en el camí de l’èxit, amb himnes com ara “Roxanne”, “Every Breath You Take” o “Message in a Bottle”.

Un cop tancada aquesta primera etapa amb “Synchronicity” -vuit milions de discos venuts només als Estats Units-, va embarcar-se a la recerca de nous reptes personals, posant per davant la seva fam musical a la comoditat de l’èxit. Va debutar en solitari amb “The Dream of the Blue Turtles” (1985), un treball de sons més atmosfèrics i amb cançons que, com “Russians”, cada cop anaven més carregades de missatge: de fet, la seva faceta de defensor dels drets humans ha anat sempre lligada a la seva personalitat musical. En treballs posteriors, deixaria la seva petjada amb temes com ara “Fragile” o “Englishman in New York”, i donaria protagonisme als sons del món (“Love is the Seventh Wave”) i a la riquesa instrumental, però sense deixar de banda el pop, com es demostra amb cançons com “All this times”, l’èxit amb el que va inaugurar una prolífica dècada dels 90 en la que també ens regalaria pistes imprescindibles com “Fields of Gold” o “If I Ever Lose My Faith in You”.

Després d’explorar camps tan diversos com la banda sonora o els ritmes ètnics, Sting ha anat tornant poc a poc als seus orígens. Així doncs, es va reunir amb The Police al 2007 per fer una gira mundial, i l’any passat va editar “57th and 9th”, potser el treball més rocker de la seva carrera en solitari, la gira del qual va començar amb un emotiu concert, el passat novembre, a la sala Bataclan de París.

 

ESCENARI VILLAGE:

Natsuko Sugao Trio – 20:30h

Natsuko Sugao Trio és una formació de Barcelona que, després de cinc anys de vida, ha aconseguit un estil propi en el qual hi tenen cabuda el jazz, la música clàssica, la japonesa, el rock, el flamenc o el free. El grup el lidera una trompetista japonesa amb una tècnica única.