Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, no array or string given in /usr/home/festivalpedralbes.com/web/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298 THE BEACH BOYS | Festival Jardins de Pedralbes
THE BEACH BOYS
20 Juny
22h

THE BEACH BOYS

Surf i amor

Poques bandes han tingut més influència en la història de la música que els Beach Boys, formació llegendària que es va cobejar i fins i tot va superar els Beatles en l’esglaó més alt de l’explosió pop dels 60. Comandats per una de les seves ments creatives i veu principal en molts dels seus èxits, Mike Love, el coautor de cançons inoblidables com ara “Kokomo”, arriben a Barcelona més de mig segle després de la publicació de “Pet Sounds”, per a molts, el millor disc de la història de la música.

Grup format a finals dels 50 a Hawthorne, Califòrnia, els Beach Boys sonaven en els seus inicis a frescor, sol, platja i molt, molt surf, un estil de vida i un gènere musical que, barrejat amb el seu rock ‘n’ roll primigeni, els va dur fins a l’èxit gràcies a les originals harmonies de les seves veus múltiples i els seus ritmes engan- xosos i festius.”Surfin’ Safary”, “Surfin’ USA”, “Fun, Fun, Fun”, “I Get Around” o “Help Me Ronda”, entre molts d’altres hits que van ser capaços de produir en aquella primera i prolífica època, segueixen sobresortint quan es retorna a una dècada, la dels 60, de gran efervescència creativa a una banda i altra de l’oceà.

L’arribada de “Pet Sounds” (1966), que inclou cançons no menys memorables com “Wouldn’t It Be Nice”, va elevar definitivament les pretensions creatives de la banda, que s’atrevia a cercar un so més barroc, amb elements de fusió on el jazz i els sons d’avantguarda contribuïen a generar un conjunt psicodèlic que també marcaria tendència. El següent pas en aquest pols per portar la música popular fins al seu zenit creatiu va ser “Good Vibrations”, un altre dels seus incunables, el single més car de la mai enre- gistrat fins aquell moment, que va ser nominat a quatre premis Grammy.

Sis anys després de publicar el seu últim àlbum (“That’s Why God Made the Radio”) i anunciar una gira de reunió en la que comptaven amb tot els membres originals, els Beach Boys, amb Love al capdavant, tornen al 2017 a omplir els escenaris de nos- tàlgia dels seixanta, però sempre amb el mateix esperit imagi- natiu que va marcar el seu explosiu debut ara fa més de cinc dècades.

ESCENARI VILLAGE:

The Crap Apples – 20.30h

El grup presenta “Hello Stranger” un reflex de qui és el grup ara mateix, una transició de les primeres creacions més innocents a l’energia i complicitat amb què es mostren ara. Amb una formació poc comú en el panorama musical català, i amb lletres en anglès, The Crab Apples apareixen subratllant la creixent força femenina sobre els escenaris de Catalunya.