Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, no array or string given in /usr/home/festivalpedralbes.com/web/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298 Entrades Concert The Cranberries Festival Pedralbes Barcelona | Festival Jardins de Pedralbes
The Cranberries
11 Juny
22:00 h

The Cranberries

 

 

GRUP EMBLEMÀTIC DEL POP IRLANDÈS

Partint d’esquemes del pop i el rock alternatiu, el seu elaborat so ha triomfat entre tots els públics.

Els germans Mike (baixista) i Noel (guitarrista) Hogan, només acabar l’educació obligatòria, van començar a ajudar els seus pares al forn de pa que regentaven a Limerick. Una nit, durant un concert, van coincidir amb Fergal Lawler, perruquer de Parteen. I d’aquesta curiosa mescla va nàixer el que avui coneixem com The Cranberries. Encara que, per a ser exactes, la primera versió del grup es deia The Cranberry Saw Us i encara comptava amb un cantant masculí.

L’èxit no va arribar fins que a través d’un anunci van connectar amb la cantant Dolores O’Riordan. Només arribar va prendre un paper protagonista i no només al front del micro sinó que va ser la coautora de tots els temes del seu primer àlbum, “Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We?” (1993), que va aconseguir l’estrellat de forma instantània convertint-se en un èxit comercial que va vendre més de 5 milions de còpies als Estats Units i més de 40 a tot el món.

Però el seu pop-rock alternatiu encara arribaria més alt amb el nou àlbum “No Need To Argue” (1994) –produït de nou per Stephen Street (The Smiths, Blur)- que inclou el mega èxit i cançó emblemàtica “Zombie”. Després, a la segona meitat dels noranta, la seva estrella va anar decaient fins a arribar al seu cinquè àlbum “Wake Up And Smell The Coffee” (2001) y a la desbandada del grup dos anys després per a desenvolupar les seves carreres en solitari.

Es van tornar a unir en 2010 per una gira pels Estats Units i Europa que va passar per Badalona. Dos anys després publicarien el seu sisè disc “Roses” que motivaria una nova gira. Ara tornen per a mostrar al festival de Pedralbes la força indestructible de la seva música.

Discografia recomanada:

“Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We?” (1993)

“No Need To Argue” (1994)

“To The Faithfull Departed” (1996)

www.cranberries.com

 

HAZTE LAPÓN (Escenari Village – 20,30h)

El grup madrileny sempre busca sorprendre amb el seu pop eclèctic i inesperat. Han publicat una col·lecció de cançons que intenten conciliar el noise, el barroquisme psicodèlic, l’electrònica d’orientació pop i els coquetejos amb sons tropicals, folklòrics o la bossa nova. Les lletres són petites dissertacions sobre les relaciones humanes, amb un humor entre la ironia i la malencolia.  El seu magnífic segon disc “No son tu marido” va aparèixer a moltes llistes amb el millor del pop espanyol del 2015.