Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, no array or string given in /usr/home/festivalpedralbes.com/web/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298 TONY BENNETT | Festival Jardins de Pedralbes
TONY BENNETT
21 Juny
22H

TONY BENNETT

"LIVE IN CONCERT"

L’últim crooner

Ja té 90 anys, però Tony Bennett manté tota la seva energia a sobre els escenaris. El novayorkès, amb un somriure que de- lata la seva ascendència italiana, és el darrer gran crooner del segle XX, intèrpret de balades recobertes de jazz, un so genuí, amb temes universalment coneguts com “I Left My Heart in San Francisco” (1963) o “The Shadow of Your Smile” (1966).

Icona dels 50 i els 60, anys en els que es va cobejar i va col·laborar amb un altre dels reis del gènere, Frank Sinatra, Bennet ja havia venut un milió de singles al 1951, gràcies a “Because of You”. Des de llavors, la seva producció, eclèctica, va anar creixent fins a creuar l’atlàntic i assolir el número u al Regne Unit. La seva etapa de major èxit coincideix amb la gravació de “Blue Velvet”, una altra de les interpretacions que li van permetre guanyar-se una legió d’admiradors i que han quedat per sempre en la llegenda de la música popular.

Després d’anys de menys efervescència, va tornar a la primera línia a mitjans dels anys 80, ressorgint amb “The Art of Excellence” (1986), i convertint-se d’aquesta manera en el padrí d’una nova onada d’artistes que recuperaven els temes lleugers acom- panyats d’una gran banda. Lluny de restar ancorat en un passat gloriós, Bennett va rebre l’aplaudiment d’una nova generació de seguidors i de la crítica del moment, i ha acumulat al llarg dels anys col·laboracions amb artistes tan variats com George Mic- hael, Norah Jones, Andrea Bocelli o Alejandro Sanz, en els seus àlbums “Duets” (2006) i “Duets II” (2011). Una tendència que va tenir el seu moment culminant amb “Cheek to Cheek” (2014), un exquisit àlbum de jazz en col·laboració amb Lady Gaga.

Connectat, per tant, amb la música actual, però testimoni d’una època de llums de neó i ballarins de claqué, el show en directe de Tony Bennett és una oportunitat per a retrobar-nos amb una de les veus influents que forma part de la banda sonora de tot amant de la música.

 

ESCENARI VILLAGE:

Oriol Mula – 20.30h

Ha fet carrera professional com a flautista, però fa relativament poc que va començar a cantar i a escriure les seves pròpies cançons amb l’ajuda de la guitarra, instrument amb la qual acompanya a altres artistes com Pësh, Nacho Melús, Clara Sala, Maria Ibars, etc… Presenta el seu primer treball, “SORRUT”.