Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, no array or string given in /usr/home/festivalpedralbes.com/web/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298 YANN TIERSEN | Festival Jardins de Pedralbes
YANN TIERSEN
11 Juliol
22h

YANN TIERSEN

A soles amb Yann Tiersen

Nascut a Brest, França, Yann Tiersen segueix atraient a un públic cada cop més gran amb les seves composicions minimalistes i la creació de melodies difícils d’oblidar. Gairebé sempre carregat amb un violí o un piano, la seva música s’ha pogut escoltar en pel·lícules de culte del cinema europeu com ara “Amélie” o “Good Bye, Lenin”.

Superdotat musical des de la seva més tendra infància, amb una gran facilitat per al multinstrumentalisme, Tiersen va créixer influït per peces clàssiques però també pel rock i la chanson que es desenvolupava al seu país durant la segona meitat del segle passat. De forma natural, sorgirien les seves primeres composicions, concretades en el seu primer àlbum, “La valse des monstres” (1995), que tindria continuïtat al cap d’un any amb “Rue des cascades”, on apareix la seva primera cançó vocal, que es podria escoltar en “La vida somiada dels àngels”, la pel·lícula d’Erick Zonca.

Després d’uns inicis en què va aprofundir en les seves influències musicals i en què va buscar nous horitzons, al 2001 li va arribar l’aplaudiment general del públic amb la banda sonora del film “Amélie”, una fita culminant per a Tiersen, que es nodria dels seus treballs anteriors per a mostrar tot el seu potencial al món.

Tot i ser molt donat a les col·laboracions, ja sigui amb orquestres com amb intèrprets solistes que poses veu a les seves composicions, el francès es presenta a Pedralbes per a oferir un espectacle directe i sincer, íntim, acompanyat d’un piano i d’un violí, en què, a mode d’antologia, recordarà les melodies que l’han convertit en un autor de culte.

ESCENARI VILLAGE

Sol Escobar- 20:30h

Sol Escobar és una artista renovadora de l’escena musical americana, amb un so propi i reminiscències musicals que ens transporten a Lhasa de Sela, Chavela Vargas, Calexico o Howe Gelb, i que ens posa la pell de gallina cada vegada que injecta amb una gran destresa teatral les seves melodies desolades.